X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Проверки на големите касови наличности и при НПО-тата

PortalSchetovodstvo.bg Отговор, предоставен от
PortalSchetovodstvo.bg
Неправителствените организации, които имат големи касови наличности, също ще бъдат проверявани от НАП, посочи финансовият министър Владислав Горанов.
 
По неговите думи Приходната агенция вече разполага с готов списък на НПО-та, на които ще прави проверки. Първо обаче данъчните следва да приключат с проверките на бизнес компании, а тези проверки текат от началото на септември.
 
За 2018 г. финансовото министерство обмисля законодателни мерки, с които да се бори срещу друга данъчна измама, открита при проверките по морските курорти през тази година. Оказва се, че масово големи търговски обекти, имащи значителни обороти, сменят фирмата и собственика си точно преди достигане на прага за регистрация по ДДС. С това се цели избягване плащането на налога.

По мнението на Горанов този проблем е сравним с практиката задлъжнели фирми да се прехвърлят на малоимотни граждани, на които НАП няма възможност да търси никаква отговорност. Този проблем вече е решен с изменения в ДОПК и Министерството на финансите обмисля по какъв начин да реши проблемите, предизвикани от новата данъчна измама, така че да не затрудни стопанския оборот на лоялните предприемачи. С оглед да се бори по-ефективно с нарушителите на данъчното законодателство, за 2018 г. министър Горанов ще предложи по-голяма численост на фискалните контрольори в НАП.

Повече за проверките на фирмите по отношение на касовите им наличности четете тук >>> и тук >>>
 
източник: Expert.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portalschetovodstvo.bg

Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalSchetovodstvo.bg и получете специалния PDF "Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x