X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Плащанията към бюджета по сметки в БНБ възможни с карта

PortalSchetovodstvo.bg Отговор, предоставен от
PortalSchetovodstvo.bg
Физическите (ФЛ) и юридическите лица (ЮЛ) ще могат да плащат с карти задълженията  си към бюджетните организации директно по сметките им в БНБ, а не през банки посредници.

Това е предвидено в проектозакон, внесен от Менда Стоянова - председател на бюджетната комисия, за изменение в Закона за ограничаване на плащанията в брой (ЗОПБ).
 
За ФЛ и ЮЛ това се явява допълнителен безплатна и удобна възможност за изплащане на задължения по бюджетите на съответните бюджетни организации. С това се цели намаляване на финансовата тежест на потребителите при изплащане на дължими такси или цени на административни услуги, оптимизиране на безналичните плащания в публичния сектор, както и понижаване на разходите по обслужването на плащанията в брой. Това е посочено в мотивите към законопроекта.

Средствата, платени с карта, ще постъпват директно в сметките на бюджетните организации в БНБ и ще бъде избегната нуждата от събиране на тези суми в сметки в банки и тяхното последващо трансфериране в БНБ.
 
източник: dnevnik.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portalschetovodstvo.bg

Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalSchetovodstvo.bg и получете специалния PDF "Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x