Portalschetovodstvo.bg
15 Декември 2017
Търсене на статия   Вид на статия
 Сфера Поле

...или използвайте търсачката Разширено търсене
Запомни ме
Facebook RSS Feeds Изпрати по имейл Увеличи шрифта Намали шрифта Шрифт по подразбиране

До 10 хил. лв. остават разплащанията в брой

PortalSchetovodstvo.bg, 23-Ноем-2017

Tags: ограничение на плащанията в брой, данъчен кредит, промени в ЗДДС

Таванът на плащанията в брой се запазва на 10 хил. лв., бе решено с приемането на II-ро четене на промени в ЗДДС, с които се изменят и други закони.
Отпадна и първоначалното даденото предложение самоосигуряващите се лица (СОЛ) да подават ГДД само онлайн. Но в случай че ГДД бъде подадена до 31 януари на следващата година онлайн, лицата ще ползват отстъпка 5% върху данъка за довнасяне, но не повече от 500 лв., ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и данъкът за довнасяне е внесен до 31 януари.
 
Фирмите - платци на доходи, подават декларация за дължимите данъци единствено по Интернет, в случай че задължението за подаване на декларацията възниква след 31 декември 2017 г. С приетите на II-ро четене промени в ЗДДС златните монети се квалифицират като инвестиционно злато, при положение че отговарят на определени условия.
 
Бе решено принудителната административна мярка "запечатване на обект за срок до един месец" да може да се прилага и към трето лице. Мярката ще се прилага, когато до момента на запечатване обектът или обектите се стопанисват от това трето лице, в случай че то е знаело или е могло да знае, че е стартирала процедура по запечатване.
 
Урежда се още корекцията на ползван данъчен кредит за стоки и услуги, като е предвидено тези разпоредби да влязат в сила от 1 декември тази година. Останалите промени в ЗДДС влизат в сила от 1 януари 2018 г., с изключение на разпоредбата по отношение мястото на бандеролите на опаковките на тютюневите изделия.

източник: pariteni.bg


Добави тази статия към своя сайт
Колко е полезна тази информация?
Оценете като използвате звездичките


Oценка:


Оценка 5 of 5 - 1 глас.
Бюлетин PortalSchetovodstvo.bg
Бъдете информирани за всички решения, които нашите експерти дават. Абонирайте се СЕГА за PortalSchetovodstvo.bg Бюлетин, и вземете подарък: Специален доклад "Малък помощник на счетоводителя: 7 експертни решения"!!

  Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

Коментари

0 коментари

За да активирате своя коментар, моля отговорете на въпроса!

Съдържанието, дизайна, структурата и PortalSchetovodstvo.bg материалите принадлежат на Straton и са защитени от Закон за авторското право и сродните му права. Копирането, разпространението и повторното публикуване е строго забранено. За подробности вижте тук. Общи условия.

Подобни статии


Измененията в няколко данъчни закона минаха на първо четене 
от PortalSchetovodstvo.bg, 08-Ноем-2017
» Новини » ДДС » ЗДДС

Промени в ЗДДС прие Министерски съвет 
от PortalSchetovodstvo.bg, 31-Окт-2017
» Новини » ДДС » ЗДДС

Наръчник за ДДС 2017 на НАП 
от PortalSchetovodstvo.bg, 07-Септ-2017
» Новини » ДДС » ЗДДС

Становище за прилагане на ЗДДС при договори за неперсонифицирано дружество, сключени под отлагателно условие 
от PortalSchetovodstvo.bg, 14-Авг-2017
» Новини » ДДС » ЗДДС

Количеството дарени храни ще се удвои след отмяната на ДДС за тях 
от PortalSchetovodstvo.bg, 18-Май-2017
» Новини » ДДС » ЗДДС