X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

До 10 хил. лв. остават разплащанията в брой

PortalSchetovodstvo.bg Отговор, предоставен от
PortalSchetovodstvo.bg
Таванът на плащанията в брой се запазва на 10 хил. лв., бе решено с приемането на II-ро четене на промени в ЗДДС, с които се изменят и други закони.
Отпадна и първоначалното даденото предложение самоосигуряващите се лица (СОЛ) да подават ГДД само онлайн. Но в случай че ГДД бъде подадена до 31 януари на следващата година онлайн, лицата ще ползват отстъпка 5% върху данъка за довнасяне, но не повече от 500 лв., ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и данъкът за довнасяне е внесен до 31 януари.
 
Фирмите - платци на доходи, подават декларация за дължимите данъци единствено по Интернет, в случай че задължението за подаване на декларацията възниква след 31 декември 2017 г. С приетите на II-ро четене промени в ЗДДС златните монети се квалифицират като инвестиционно злато, при положение че отговарят на определени условия.
 
Бе решено принудителната административна мярка "запечатване на обект за срок до един месец" да може да се прилага и към трето лице. Мярката ще се прилага, когато до момента на запечатване обектът или обектите се стопанисват от това трето лице, в случай че то е знаело или е могло да знае, че е стартирала процедура по запечатване.
 
Урежда се още корекцията на ползван данъчен кредит за стоки и услуги, като е предвидено тези разпоредби да влязат в сила от 1 декември тази година. Останалите промени в ЗДДС влизат в сила от 1 януари 2018 г., с изключение на разпоредбата по отношение мястото на бандеролите на опаковките на тютюневите изделия.

източник: pariteni.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portalschetovodstvo.bg

Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalSchetovodstvo.bg и получете специалния PDF "Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x