Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките".
Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките". Съгласен съм
X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се
  • Въпроси и отговори
  • Модели документи
  • Срокове за плащания и отчети
  • Законодателство
  • Новини
  • Процедури и практики
  • Обнародвания на държавен вестник
  • Ежемесечна преоценка на вино при съхранение

    Христо Досев Отговор, предоставен от
    Христо Досев
    на 02 Септ 2022
    Въпрос:
    Фирма се занимава с производство на вино. В края на годината около декември се произвежда готовото вино за годината и се слага в големи съдове за вино, които водим аналитично в група - вино по съдове. Себестойността му я изчисляваме според вложените материали - закупено грозде, обработки на собствени лозя, материали вложени, заплати , ток - всички производствени разходи. Нищо не остава в незавършено производство към края на годината, защото вече е произведено виното и стои в големи съдове по вид вина. От началото на следващата година обикновено започва бутилирането на вината преди акциз и складирането им в склада. При бутилирането на вино отново смятам себестойност на опаковка с вложените материали. Тъй като виното по съдове отлежава в тези съдове преди да се бутилира, например има вина на 6 - 7 години. За тях се използва ток, има амортизация на съдовете. Налага се в един момент да вдигна себестойността на вината по съдове , тъй като за тях има изразходен разход - ток, амортизация на съоръженията. Всеки месец ли трябва да правя тази преоценка на вината по съдове или мога да го направя в края на отчетната година и всички допълнителни разходи за отлежаване да ги разпределя по вид и година на вината по съдове?

    Регистрирайте се или влезте в профила си, за да прочетете цялата статия
    Ежемесечна преоценка на вино при съхранение

    Бележка: Пълният текст на статията е достъпен само за регистрирани потребители. Натиснете тук, за да се убедите в полезността на експертните отговори в portalschetovodstvo.bg.

    Влизане в акаунта

    Защо да се регистрирам?

    • експерти на Ваше разоложение 24/7/365
    • база данни с новини, отговори, анализи
    • на разположение навсякъде, по всяко време, от всяко устройство

    БЕЗПЛАТНО приложение portalschetovodstvo.bg

    15 експертни решения на казуси от счетоводната практика

    Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
    Абонирайте се сега в бюлетина на PortalSchetovodstvo.bg и получете специалния PDF "15 експертни решения на казуси от счетоводната практика"!

    Да, искам информация за продуктите на РС Издателство и Бизнес консултации. Приемам личните ми данни да бъдат обработвани съгласно Регламент ЕС 2016/679

    x