X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Тази година фирмите без дейност не подават годишна декларация

PortalSchetovodstvo.bg Отговор, предоставен от
PortalSchetovodstvo.bg
От 2018 г. юридическите лица (ЮЛ), които през миналата година не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч, нямат задължение да подават както ГФО, така и ГДД.

Според НАП тази мярка ще спести разходи за преводи, транспорт, възнаграждения на служители на близо 200 хил. предприятия, които до момента изпращаха в НАП декларации без да осъществяват дейност.
 
Останалите дружества подават ГДД за облагане с корпоративен данък за 2017 г. до 2 април 2018 г. (31 март се пада в събота.). С тази декларация се подава също и годишен отчет за дейността. Пак в сорк до 2 април 2018 г. следва да се заплати и дължимият корпоративен данък, след като се приспаданат направените авансови вноски.
 
Изплащането на задължения може да се направи във всяка банка с вносна бележка за плащане към бюджета, с пощенски запис или по Интернет.
 
ГДД се подава онлайн с електронен подпис). Неподаването ѝ се санкционира с минимална глоба от 500 лв. за ЮЛ и 200 лв. за управителя на предприятието.

източник: nap.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portalschetovodstvo.bg

Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalSchetovodstvo.bg и получете специалния PDF "Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x