X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Над 3 млн. лв просрочени дългове от акцизни складодържатели и търговци с течни горива събра НАП

PortalSchetovodstvo.bg Отговор, предоставен от
PortalSchetovodstvo.bg
Повече от 3 млн. лв. събра Приходната агенция, като подложи на постоянен мониторинг задълженията на търгуващите с течни горива и собствениците на лицензирани акцизни складове.

Тази мярка предвижда непрекъснато да се следят задълженията и да се осъществява директен телефонен контакт, в случай че търговците и складодържателите пропуснат да платят данъците, осигуровките и задълженията си за акциз и мита навреме.

През август 2017 г. на подобен мониторинг са били подложени 82 държатели на акцизни складове, като 32-ма от тях са покрили дългове за 800 хил. лв. след започването на мониторинга. Още толкова са заплатили в някаква степен своите задължения или са ги обезпечили.

Приходната агенция е уведомила Агенция „Митници“ за 1 некоректен складодържател, чийто лиценз следва да бъде отнета. Предстои да се пратят уведомления за още 12 държатели на акцизни складове, а причината за това е, че не са предприели действия за покриване на своите дългове.
 
От месец октомври 2016 г. на такова наблюдение са обект 91 търговци на течни горива с ДДС задължения. Те са вписани в специален регистър и имат задължение на да внасят обезпечение по ЗДДС. Регистърът съдържа над 500 търгуващи с течни горива. Резултатите от наблюдението към момента сочат, че от месец октомври 2016 г. до края на месец август 2017 г., след обаждане от страна на НАП, тези 91 дружества са заплатили 2 млн. лв. забавени задължения към бюджета. 
 
източник: nap.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portalschetovodstvo.bg

Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalSchetovodstvo.bg и получете специалния PDF "Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x