X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Изтича срокът за подаване на данъчна декларация за 4-то тримесечие на 2017 г.

PortalSchetovodstvo.bg Отговор, предоставен от
PortalSchetovodstvo.bg
До края на месец януари 2018 г. фирмите и СОЛ, които през 4-тото 3-месечие на миналата година са изплатили на физически лица (ФЛ) доходи по извънтрудови правоотношения, наем или от други източници по чл. 35 от ЗДДФЛ и са удържали авансов данък върху тези доходи, следва да подадат декларация за дължимите данъци (образец 4001) по чл. 55 от ЗДДФЛ и чл. 201 от ЗКПО.
 
Тази декларация се представя в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходи на чуждестранни ФЛ в България, а също и за окончателни данъци, дължими от местни и чуждестранни ФЛ.
 
Образец 4001 се подава още за данъци при източника по ЗКПО, като напр. данъци върху дивиденти и ликвидационни дялове в полза на чужди предприятия и местни юридически лица, неявяващи са търговци, вкл. общините.
 
От тази година фирмите, които плащат доходи, ще подават декларация образец 4001 единствено по електронен път. Това се отнася за тези декларации за дължими данъци, при които задължението за подаване възниква след 31 декември на миналата година.
 
От НАП припомнят, че фирмите и СОЛ, плащащи доходи от наем или от управление и контрол, които подлежат на облагане с окончателен данък, начислени и/или изплатени в полза на лица, местни на друга държава - членка на ЕС, подават пред  НАП декларацията образец 4001 за 4-то тримесечие на годината.

източник: nap.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portalschetovodstvo.bg

Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalSchetovodstvo.bg и получете специалния PDF "Счетоводители питат, експерти отговарят: 12 най-четени реални казуса"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x