X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Акцизът върху горивата за отопление скача, а бандеролните стоки се пренасят от един в друг данъчен склад с разрешение на митниците

PortalSchetovodstvo.bg Отговор, предоставен от
PortalSchetovodstvo.bg
Драстично покачване на акциза върху енергийните продукти, използвани като горива за отопление, минимално увеличаване на цените на най-евтините цигари и по-сериозно на скъпите марки, ограничения за носенето на свити с насипен тютюн цигари, а също и затягане контрола върху извеждането на бандеролни стоки от данъчните складове и транспортирането им до други складове.
 
Повишава се акцизът за газьола за отопление от сегашните 50 лв. на 645 лв. за 1000 литра. 13 пъти ще се увеличи и ставката за керосина. За тежките горива и за енергийните продукти, които се ползват за отопление, скокът е от сегашните 50 на 400 лв. за 1000 литра. За използването на втечнен нефтен газ (LPG) за отопление, необлаган понастоящем, вече ще се плаща по 340 лв. за 1000 литра.
 
Извеждането на акцизни стоки, които са облепени с бандерол, от данъчен склад и транспортирането им до друг данъчен склад на същия лицензиран складодържател, вече ще става само след получено разрешение от директора на Агенция "Митници“.
 
Товаренето и извеждането на бандеролната стока ще се прави в присъствието на митническите органи, които ще поставят технически устройства за контрол при движението на съответните стоки.
 
Митничари ще съпровождат и превоза на стоките до другия данъчен склад.

източник: investor.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portalschetovodstvo.bg

Малък помощник на счетоводителя: 7 експертни решения

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalSchetovodstvo.bg и получете специалния отчет "Малък помощник на счетоводителя: 7 експертни решения"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x